Jdi na obsah Jdi na menu

Aktuality ze střediska v Poštovicích

V současné době máme v programu 14 studentů a na ženském středisku jednu ženu s dítětem, která na konci prázdnin odjede zpět do rodného města Třince. Také máme na ženském středisku pomocnici, která pomáhá v kuchyni a je rozhodnutá najít si práci a časem dá-li Bůh se vdát a pomáhat jako dobrovolnice v ženském středisku. Jinak je program pro ženy pozastaven, ale o dobrovolnou službu ženám mají zájem některé sestry ze sboru BJB Litoměřice a také se rýsuje možnost toho, že získáme pro práci ve středisku manželský pár, takže plánujeme obnovení programu TC pro ženy. Prosím, modlete se s námi za to, aby program pro ženy a potažmo pro matky s dětmi mohl v Poštovicích zase fungovat. Prostory ženského střediska budeme muset revitalizovat, takže tam budou náklady kolem 50 000,-. 

V dubnu nás navštívila skupina studentů střední školy ze Slaného na exkurzi ve spolupráci s městskou policií Slaný. Mohli jsme je provést celým areálem a povídat si o problematice zneužívání návykových látek a o programu. Z návštěvy byli povzbuzeni a těší se na další spolupráci. Také jsme měli ve středisku dva koncerty se skupinou Dynamis a Rain Band. Studentům se koncert a večer chval velice líbil a ve spolupráci se sborem CBH Roudnice se středisko účastnilo evangelizační akce Tep Fest. 

Pravidelně jezdíme na kavárny do Prahy, Mostu a Litvínova. Jsme vděční za služebníky z místní církve v Mostě, kteří se na službe na ulicích spolu s  námi podílejí. Studenti jsou nedílnou součástí těchto týmu. Modlete se prosím s námi za dalšího vedoucího pro práci na ulicích, zejména pro Prahu a za dobrovolníky z pražských církví, kteří by také pomáhali ve službě závislým.

Do konce školního roku jsme realizovali pravidelné výjezdy do církví napříč celou republikou. Studenti se tam sdíleli svědectvími, které byly vždy pro mnohé velkým povzbuzením. Také jsme mohli prezentovat to, co Bůh v našem středisku dělá. Všem sborům jsme velice vděčni za jejich podporu, přízeň a modlitby.

Do konce roku bychom rádi vybudovali nový pokoj pro studenty nebo pomocníky mužského centra. Přibližné náklady kalkulujeme na zhruba 80.000,-. Rovněž chceme pořídit nové matrace pro lůžka studentů, budeme jich potřebovat 25 až 30 kusů, přičemž cena jedné bude kolem 4.000,-. Pokud by jeden sbor zaplatil jednu  matraci, tak to velmi pomůže. Celkově se nám ve středisku daří dobře, jsme rádi za studenty, kteří jsou nadšení pro Pána a povzbuzují ostatní, aby vytrvali v programu a důvěřovali Bohu. Plánujeme další křty, které bude doprovázet společné grilování. Užíváme si krásné letní počasí a přejeme všem, aby si odpočinuli a načerpali energii pro další týdny.